Piczo

Log in!
Stay Signed In
Do you want to access your site more quickly on this computer? Check this box, and your username and password will be remembered for two weeks. Click logout to turn this off.

Stay Safe
Do not check this box if you are using a public computer. You don't want anyone seeing your personal info or messing with your site.
Ok, I got it
Ktheu Mbrapa
Kame Mesuar Se...?
K
A
M

M
E
S
U
A
R

S
E

?
K
A
M

M
E
S
U
A
R

S
E

?
Se është vështirë të tërhjekësh vijë mes asaj të jesh i këndshëm,
dhe të mos i lëndosh ndjenjat e njerëzve,

fjala "dashuri" mund të ketë shumë kuptime
dhe e humb vlerën kur përsëritet për së tepërmi.

Besimi i varur në mur nuk ju bënë krijesë të këndshme njerëzore.

Pa marr parasysh pasojat,
ata që janë të sinqert me veten arrijnë më larg në jetë

dy njerën mund të shikojnë saktësisht në të njëjtën gjë
dhe të shohin plëotësisht dy gjëra të ndryshme.

se nuk duhet t'i ndyshojmë miqtë;
Nëse i kuptojmë ndryshimet e tyre

vetëm për shkak se dy njerëz fjalosen, kjo nuk do të thotë se nuk e duan njëri tjetrin,
dhe vetëm për shkak se nuk fjalosen, nuk do të thotë se e duan njëri tjetrin.

se kushtet dhe rrethanat mund të ndikojnë për atë kush jemi ne,
por ne jemi përgjegjës për atë se kush bëhemi në ardhmëri.


Pa marr parasysh sa keq është thyer zemra jote
bota nuk ndalet për shkak të pikëllimit tënd.

se gjithnjë nuk mjafton të jesh i falur nga të tjerët.
Ndonjëherë duhet të mësohesh që edhe vet të fal.

Pa marr parasysh se sa i mirë është miku juaj,
ka për të ju lënduar kohë - pas kohe, dhe ju duhet të mësoheni t'ia falni për një gjë të tillë.

Se familja juaj nuk do të jet gjithnjë pranë jush. Duket qesharake, por njerëzit me të cilët s'keni fare lidhje mund të kujdesen për ju, t'ju duan dhe t'ju mësojnë që sërish t'i besoni njerëzve. Familjet nuk janë afërsi biologjike!


Se vetëm nëse dikush nuk ju do në mënyrën që ju dëshironi t'ju dojë
nuk do të thotë se nuk ju do me gjithë ç'ka ka.

miqësia e vërtetë vazhdon të ritet, qoftë edhe përtej distancave të mëdha
e njëjta gjë ndodh me dashurinë e vërtetë..

ndonjëherë kur jam i hidhëruar, kam të drejtë të jem i hidhëruar,
por kjo s'më jep të drejt të bëhem i pamëshirshëm.

Ndonjëherë, njerëzit që ju keni pritur t'ju shqelmojnë kur jeni të shtrirë në tokë,
do të jenë ata që do t'ju ndihmojnë të ngriteni në këmbë

se paraja është mënyrë dështuese për të llogaritur suksesin
ekzistojnë shumë njerëz që ju duan pa masë,
por thjesht nuk e dijnë mënyrën si t'ju tregojnë

për t'u mësuar me fal, duhet të ushtrosh gjatë

Se heronjtë janë njerëz që e bëjnë atë që duhet bërë,
kur nevojitet të bëhet një gjë e tillë, pa i marr parasysh pasojat.

ose ti e kontrollon qëndrimin tënd
ose ai të kontrollon ty.

ne jemi përgjegjës për atë që bëjmë, pa marr parasysh si ndihemi.

mund të shkosh shumë më gjatë, pas asaj që mendon se s'mundesh më.

Nga të dashurit gjithnjë duhet të ndahemi me fjalë të dashura.
ngase mund të jetë hera e fundit që i shohim.

Se shumë më lehtë është të reagosh, se të mendosh.

më nevojitet kohë e gjatë,
që të bëhem personi që dua të jem.

Pa marr parasysh si e shtreson një gjë,
gjithnjë ekzistojnë dy anë të asaj shtrese.

Se mund të bëshë shumë gjëra për një çast,
që gjithë jetën do t'sjellin kokëçarrje.

Nuk është e rëndësishme ajo që ndodh me njerëzit.
E rëndësishme është ç'ka bëjnë ata për këtë gjë.

Mund të mbështetesh në sharmin tënd për më së shumti pesëmbëdhjet minuta .
Pas kësaj më mirë është të mësosh diçka.

Nuk llogaritet se ç'ka ke në jetën tënde
por, ajo që llogaritet është kush është në jetën tënde.

Nevojiten vite të tëra për me e ndërtuar besimin  
dhe vetëm një sekondë për ta shkatërruar atë.

Pa marr parasysh sa kujdesem unë,
disa njerëz nuk ma kthejnë kujdesin

Nuk mund ta bësh dikë që të t'dashurojë.
E tëra që mund të bësh është të jesh dikush që dashuron.
E pjesa tjetër varet nga pala tjetër.